Šitie - 013_resize

Očkovanie proti koronavírusu (25.1.2021)

CSS - SLOVEN v spolupráci s FN Trenčín vykonalo 22.01.2021 očkovanie proti ochoreniu COVID - 19 v priestoroch CSS - SLOVEN  Výjazdovou očkovacou službou FN Trenčín. Z celkového počtu 188 PSS malo záujem o očkovanie 181 klientov. Pred samotným očkovaním sme zabezpečili všetku potrebnú dokumentáciu, vypísanie anamnestických dotazníkov a informovaných súhlasov. V prípade, že bol PSS nespôsobilý na právne úkony sme oslovili jednotlivo všetkých opatrovníkov a očkovali sme len s ich súhlasom. Všetky anamnestické údaje sme spracovali pod dohľadom ošetrujúceho lekára. Očkovanie chodiacich klientov  sme realizovali vo vyhradených priestoroch, materiálovo a technicky vybavených na tento účel  a ležiaci klienti sa očkovali priamo na  lôžku. Pred samotným očkovaním sme prostredníctvom vlastných zamestnancov - zdravotných sestier vykonali testovanie Ag.testami na prítomnosť COVID - 19. Všetci očkovaní klienti sú negatívni. 

V CSS  SLOVEN Slavnica  sú umiestnení klienti s rôznym stupňom mentálneho postihnutia, klienti s rôznymi psychiatrickými diagnózami, s najvyšším stupňom podpory  a s celoročným pobytom.

Priemerný vek klientov je 58 rokov. Najmladších klientov máme vo vekovej skupine do 25 rokov -  2 a najstarších klientov vo vekovej skupine od 81-90 r.  - 6. Z celkového počtu klientov 188 máme k dnešnému dňu  20 mužov a 168.žien.

Vedenie CSS - SLOVEN Slavnica  zabezpečilo v dňoch od 18.01.2021 očkovanie zamestnancov a to spôsobom skupinového očkovania v priestoroch vakcinačného strediska FN Trenčín a NsP Považská Bystrica. Zamestnancov, ktorí mali záujem o očkovanie sme prihlasovali prostredníctvom on - line formulára, ale mali možnosť sa prihlásiť aj individuálne. Z celkového počtu 98 zamestnancov bolo k dnešnému dňu zaočkovaných 57.

Fotoalbum