Ambulancia - DSCN6895

DÔLEŽITÉ OZNÁMENIE k OPATRENIAM v súvislosti s ochorením COVID – 19 (23.03.2022)

Dňom 23.03.2022 sú všetky zavedené preventívne opatrenia v súvislosti s ochorením COVID – 19 -  ZRUŠENÉ.

Týmto CSS – SLOVEN Slavnica

VYDÁVA

v súlade s aktuálnou epidemiologickou situáciou nasledovné  preventívne usmernenia, ktoré sú platné pre zamestnancom, klientov, návštevy a dodávateľov.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_________________________________________________________________________

1. V interiéri a exteriéri zariadenia používať prekrytie horných dýchacích ciest.

2. Návštevy v zariadení sú povolené. Odporúčame naďalej využívať možnosť, si vopred  dohodnúť termín návštevy svojho príbuzného s kontaktnou osobou – sociálnou pracovníčkou ( Mgr. Magdaléna Balážová – 0901 918 634) s ohľadom na aktuálnu  epidemiologickú situáciu v CSS – SLOVEN Slavnica. Je dôležité, aby návštevy nevykazovali známky akútneho respiračného ochorenia.

3.Vychádzky pre klientov sú povolené

4.Opustiť zariadenie do domáceho prostredia je povolené aj na kratšiu dobu. Od príbuzných je potrebné naďalej vyžadovať potvrdenie – čestné vyhlásenie o bez infekčnosti pred návratom do kolektívu (CSS – SLOVEN )

5. Presun do zdravotníckeho zariadenia s klientom na lekárske vyšetrenie, je možné absolvovať zdravotnou dopravou. Je potrebné používať OOPP.

6. V prípade výskytu klinických príznakov, smerujúcich k podozreniu na ochorenie COVID – 19, je potrebné sa pre nástupom do práce otestovať samotestami, prípadne kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára a priameho nadriadeného.

7. V prípade podozrenia na ochorenie u klientov zariadenia je potrebné vykonať vyšetrenie AG – testami, pri pozitívnom výsledku kontaktovať ošetrujúceho lekára, vedúcu sestru, prípadne riaditeľku zariadenia

8. V prípade výskytu ochorenia COVID – 19 u klientov a zamestnancov, bude CSS – SLOVEN Slavnica,  kontaktovať príslušný RÚVZ a pristúpi k zavedeniu nariadených proti epidemiologických opatrení.

Vedenie CSS – SLOVEN Slavnica žiada zamestnancov, klientov, návštevy                    a dodávateľov, aby všetky preventívne  a režimové opatrenia dodržiavali.

Ďakujeme !           RNDr., PhDr. Martina Mutalová, PhD – riaditeľka CSS – SLOVEN  Slavnica